Door Michael Muetstege

Illustratie Milo

maandag 5 september 2011

Verslag workshop strobistfotografie 04-09-2011

Bij de Dom toren aangekomen bleek al snel dat het zeer druk was in de binnenstad van Utrecht. Culturele zondag was volop bezig en het was ook nog eens koopzondag. De kloostertuin was al bezet en was geen optie om daar de workshop te houden. Gelukkig konden we een rustig plekje in de tuin naast de Dom toren vinden. Met een kleine groepje van 4 cursisten hebben we verschillende lichtopstellingen uitgeprobeerd. Alleen jammer dat we het Nikon CLS niet aan de praat hebben gekregen.


Gelukkig bleef de regen weg (paar druppeltjes) en hebben we met Nikon en Canon fotografen gebroederlijk een geslaagde workshop volbracht.

Hier een aantal reacties van de deelnemers:
Hallo Michael,

ik heb een zeer goed bestede middag gehad en ik vond het leuk om je ontmoet te hebben.


groet,
Peter


Fotograaf Peter, Model Lidy
Ik kan zeggen dat ik weer wat heb bijgeleerd.

Groet,
Anton

Fotograaf Anton, Model Lidy
Toegepaste techniek:

We hebben bij deze opstelling zowel E-TTL gewerkt als volledig manual met triggers de flitsers aangestuurd. Bij E-TTL waren we bang dat de Nissin DI866 MKII niet af ging omdat deze op een statief achter het model stond en we met een pop-up flitser van de Canon 7D de flitsers aanstuurden. Maar alle flitsers gingen zonder probleem af en werden via de 7D zonder problemen E-TTL aangestuurd. Al snel werd het duidelijk dat E-TTL (of I-TTL) wel heel handig is en je veel instel werk scheelt.


Een aantal foto's van achter de schermen (bedankt Wim)Speciale dank aan:
Lidy voor het model staan.
Halcyon voor het leveren van de kleuren filters.
AQ4U voor het leveren van de radio triggers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten