Door Michael Muetstege

Illustratie Milo

zaterdag 17 augustus 2013

Nieuwe Yongnuo transmitter met LCD voor de YN622 N/C

Yongnuo gaat een nieuwe transmitter op de markt brengen voor hun YN622 TTL trigger systeem. Deze zal worden uitgerust met een LCD. Yongnuo heeft dit overwogen omdat er veel reacties kwamen op hun YN622 voor Nikon. Zonder een LCD is de YN622N toch lastig te bedienen en moet je met de ledjes uitmaken hoe de trigger is ingesteld. De transmitter komt waarschijnlijk in oktober op de markt.
Het is nu al duidelijk dat er geen hotshoe doorvoer op de transmitter komt. Het is niet duidelijk of de Yongnuo transmitter een LCD krijgt zoals de Phottix Odin, aan de voorzijde van de transmitter of aan de bovenkant zoals de Canon ST-E3. De transmitter zal samenwerken met de huidige YN622N/C die als receiver wordt ingezet. De transmitter gaat waarschijnlijk YN622N/C TX heten.

Blogger Flashhavoc heeft in Photoshop al een voorbeeld gemaakt hoe de trigger er misschien  uit zal komen te zien.

De YN622TX kan ook samenwerken met de YN560 III om het vermogen in groepen op afstand in te stellen. TTL zal niet ondersteund worden in dit geval gezien de YN560 III geen TTL flitser is, maar puur manual. Dit is wel goed nieuws voor fotografen die manual werken, maar toch de luxe willen hebben om op afstand het vermogen te regelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten