Door Michael Muetstege

Illustratie Milo

zaterdag 27 augustus 2011

Falcon Eyes Strobe Flitser Set SG-100BK met Accupack

Importeur van Falcon Eyes: Benel heeft nu de SG-100BK strobe flitser op voorrraad. De SG-100BK is een combinatie tussen een studio flitser en een speedlight. De advies prijs voor deze flitser is €199,-.
Rightgetal voor deze flitser is 19 (27 met reflector). Dit lijkt weinig, maar bedenk dat een Canon 580EX II op 14 mm zoom niet verder komt dan +/- 11. De SG-100BK is dus het beste van twee werelden.

De SG-100 Strobe Flitser is te gebruiken als camera flitser, maar dankzij het compacte formaat ook ook als een zeer makkelijk verplaatsbare studio flitser. De Strobe Flitser wordt geplaatst op de camera hot shoe en krijgt stroom vanuit de batterypack. Deze wordt gevoed door de twee meegeleverde NP-F960F Li-Ion accu's (Sony compatible). Door de meegeleverde voet kan de flitser stand-alone op bijvoorbeeld een tafel gezet worden. Daarnaast heeft de voet 1/4" schroefdraad zodat het ook op een camerastatief of lampstatief geplaatst kan worden.
De flitser heeft een ingebouwde 10W LED instellamp, een in- en uitschakelbare slave sensor en een ready-pieper. Het vermogen is traploos handmatig instelbaar van 1/16 tot vol vermogen. De kop kan 330° gedraaid worden.
De Strobe Flitser is voorzien van een ingebouwde adapter voor alle Camera Flitser accessoires uit de SGA serie, zoals een diffuus bal, reflector, honingraat enzovoorts. Deze accessoires zijn terug te vinden bij de optionele accessoires. Deze artikelen zorgen ervoor dat u er klaar voor bent om uw mini studio mee te nemen naar buiten. De meegeleverde kunstlederen/cordura draagtas is voorzien van compartimenten en een instelbare draagriem.
Deze flitser past op alle camera's, behalve Sony/Minolta. Hiervoor heeft u een HS-25Sa hotshoe adapter nodig (zie optionele accessoires). Omdat het een redelijk omvangrijk apparaat is, adviseren we voor heavy-duty gebruik een camerabeugel om de flitsschoen van uw camera niet te zwaar te belasten.
Specificaties:
Richtgetal:19, 27 (met reflector)
Bounce hoek:0-90°
Energie:DC 12V/15V
Flitsduur:1/1000 - 1/625 (T=0,5)
Oplaadtijd:1-3 sec.
Afmeting:12 x 12 x 17 cm
Gewicht:650 gram (zonder accu)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten