Door Michael Muetstege

Illustratie Milo

zaterdag 28 april 2012

Hähnel komt met e-TTL trigger: Tuff TTL

De firma Hähnel komt met een nieuwe trigger op de markt die Canon's e-TTL ondersteunt: De Tuff TTL. Deze trigger ondersteunt alleen TTL en geen manual mode vanaf de camera. Je kunt met de trigger meerdere flitsers aansturen, maar je kunt de flitsers niet afzondelijk instellen van elkaar. Deze trigger mist eigenlijk net de extra opties die de Pixel King en Phottix Odin wel bieden.

maandag 23 april 2012

Jinbei antwoordt op Quantum Qflash

Jinbei (dit merk wordt geïmporteerd door Fotokonijnenberg) komt met een nieuw product: Caler MF-100 Deze “bare bulb” flitser lijkt sterk op de Quantum Qflash (maar is natuurlijk goedkoper dan de Qflash).
Een aantal specs:

Manual flitser (geen TTL)
Herlaattijd 0,3 / 1,2 seconden
Richtgetal 60/ISO/100/Meter.
Met powerpack MF-35 tot 1500 flitsen op vol vermogen.
Ingebouwde 2.4Ghz radio ontvanger.

Powerpack MF-35 kan ook gebruikt worden voor Canon en Nikon speedlites.
Prijs voor Nederland €299,- bij Fotokonijnenberg.

vrijdag 20 april 2012

Nieuwe firmware voor Phottix Odin 1.08

Phottix heeft weer een nieuwe firmware uitgebracht voor de Phottix Odin versie 1.08.
Deze firmware is speciaal voor de 5D MKII gebruikers en verbeterd het gebruik van de FEL functionaliteit. Goed nieuws voor Mac gebruikers, de firmware is nu ook beschikbaar voor de Mac.

Nog meer nieuws van Phottix. Volgens hun web site zal het niet meer lang duren voordat de Odin er ook voor Nikon op de markt komt. Ze maken je al vast nieuwsgierig met de volgende foto:



vrijdag 13 april 2012

Yongnuo EX600 manual flitser

De firma Yongnuo komt met een nieuwe flitser op de markt: de Yongnuo EX600 (wel toevallig als Canon met de 600EX-RT op de markt komt).
Het is een manual flitser (dus geen TTL ondersteuning als de flitser verbonden is met de camera) maar ondersteunt wel CLS systeem van Nikon en wireless e-TTL van Canon (via infrarood). De EX600 kan niet gebruikt worden met het nieuwe radio systeem van Canon.